Start kenniskring 2019-2020

Het practoraat Rekenen is gericht op de ontwikkeling van rekenonderwijs. Hierbij staat de vraag “wat is een goede rekenles in het mbo” centraal. De rekenles waarin studenten de kennis, vaardigheden en kritische attitude opdoen, die nodig zijn om in de samenleving mee te doen, kansen te benutten en weerbaar te zijn tegen mogelijke risico’s.

Woensdag 8 mei 2019 is de startbijeenkomst voor deze groep geïnteresseerden.. Deze bijeenkomst vindt plaats in Utrecht bij Congrescentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht (vlakbij Centraal Station).
We starten om 17.00 uur met soep en een broodje en eindigen om ongeveer 21.00 uur.
Die avond bespreken we met elkaar wat een goede onderzoeksvraag is en hoe het verdere verloop van het onderzoek er uit ziet.
Na een plenaire inleiding vindt de uitwerking plaats in wisselende kleine groepen.
Het programma van deze bijeenkomst ontvang je ruim van te voren.
De overige data zijn:
10 september 2019: Masterclass wat is praktijk(gericht)onderzoek
5 november 2019: Masterclass dataverzameling
28 januari 2020: Masterclass presentatie
2 juni 2020: Presenteren onderzoek tijdens miniconferentie
Tussendoor heb je enkele intervisiebijeenkomsten om in kleinere groepen met elkaar te komen tot een beter product. Deze intervisiebijeenkomsten vinden plaats bij Deltion College, Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle of Summa College, Willem de Rijkelaan 3, 5616 EA Eindhoven of Albeda, Haastrechtstraat 3, 3079 DC Rotterdam. Data en tijden in overleg.

Voel jij je aangesproken om onderzoek op het gebied van rekenen in het mbo te gaan doen in jouw eigen onderwijspraktijk of ben je nu bezig met een onderzoek op het gebied van rekenen in het mbo of heb je dat kort geleden afgerond? Wees welkom.
Wil je eerst meer informatie over het doen van onderzoek? Ook dan ben je welkom.

Meld je aan via onderstaande link.

Aanmelden